Hinner inte med

Arbetar intensivt för att få allt skröjbränt inför sista gångerna på keramikkurserna på Medborgarskolan. Logistiken med få ugnar, många kurser, få hyllplan och produktiva deltagare är slitigt men att vara kursledare känns ändå som ett av de mest meningsfulla arbeten jag haft.

Samtidigt har vi många uppgifter i skolan som inte känns lika lockande. Skrivuppgiften i historian och den därpå följande diskussionen och opponeringen ligger som ett mörkt åskmoln på horisonten och tar för mig bort den mesta glädjen i lärandet och skapandet. Jag måste bita ihop och ta tag i det nu i helgen för nästa helg skall jag åka bort. Det är synd för det finns så mycket jag vill göra både med lera och textil.

Nu har vi interaktionskurs och större delen av veckan har vi tillbringat i fiberverstan. Vi har provat, nåltufftning, sy med aliginat, sticka på stickmaskin, enkla metoder för flätning, knyppling och att binda nät.

Att sticka på stickmaskin för att sedan klippa sönder och sy på symaskin med aliginat är jag sugen på men har inte hunnit längre än att sticka en bit att utgå från i ett underbart vacker mossgrönt tunt ullgarn. Resten kan jag ju i och för sig göra hemma om jag bara köper lite aliginat. Det hade varit roligt att göra i helgen i motsats till skrivuppgiften i historian. 

Jag hade också gärna velat ta mig tid att göra en hängmatta med metoden för att binda garn men också det måste läggas bland sakerna jag får göra sen.

Marianne visar hur man trär stickmaskinen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s