Konsthistoria och auktoriteter

Jag såg fram emot att läsa konsthistoria men fy vad trist det är. Jag blir så arg på texterna vi skall läsa. Gubbar, gubbar, gubbar!!!

På utbildningen är det en övervägande majoritet kvinnor. De män som utbildat sig inom dessa områden kommer troligen att ta mer plats på den offentliga arenan trots att de är mycket färre till antal och inte ett dugg mer genialiska än vad kvinnorna är. Det känns verkligen som det inte hänt någonting sen 70 – talet eller som om det faktiskt gått bakåt.
Jag är medveten om att män ser män och det tycker jag inte det är så konstigt, men att kvinnor också skall behöva titta på män, när kvinnorna är så mycket intressantare, det är kass!!!

Jag hade trott att jämställdheten hade kommit mycket längre. Att kvinnorörelsen kommit förbi stadiet där kvinnor skall få lov att göra samma saker som männen. Det borde vara dags för kvinnorna att utmana vad som skall göras och inte fortsätta att acceptera en värld på patriarkala vilkor. Och det gäller för övrigt alla män som inte heller är stöpta i mansideal-formen.

Magdalena Svensson

Publicerat i Okategoriserade

En reaktion på ”Konsthistoria och auktoriteter

  1. Det är så djävla sant Magdalena, jag tänker på mina döttrar som måste strata i uppförsbacke och kämpa bara för att få vara. Sig själva. Det är fördjävligt rent ut sagt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s