Ingen keramik idag

men jag fick dricka mitt förmiddagste i en av de nya fina kopparna som Elisabeth Billander gjort till skolan:

image

På förmiddagen var det akryl för Margit. Jag gillade inte akrylen förra gången, så jag hade gjort mig en plan för dagens arbete:
1) Prova att måla på keramik i olika stadier, skröjat, glasyrbränt med och utan glasyr, porslinslera i stengodstemp med och utan glasyr.
2) Måla ett rum med ett fönster och en färgglad tapet till min lilla låda.
Jag hade också bestämt mig för att blanda till en större mängd rosa för att använda till alla projekten.
Det blev fel redan från början. Tog för mycket rött och efter att ha hämtat mer vit färg en andra gång nöjde jag mig med en för stark rosa istället för att hämta mer färg. Målade på keramiken.  På det skröjade funkade det jättebra och täkte och torkade fort. På de stengodsbrända sakerna behövdes betydligt fler strykningar. Jag skall kolla hur färgen håller om några dagar men den rosa färgen blev så extremt stark så jag har gömt kopparna bland skorna i garderoben så länge.
Efter lunch var det Photoshop igen. Jag tycker att denna utbildningen är riktigt, riktigt bra. Det känns som en bra grund för att tänka i rätt ordning vilket ju alltid varit mitt problem i Photoshop. Idag fokuserade vi på lager och verktyg.
Sedan var det boendemöte med diskussioner om disk och städning. Middag med soppa och det goda, goda hembakade brödet.
Bar upp de överblivna akrylfärgerna på rummet och fortsatte med tapeten. Det kändes kladdigt och eländigt. Jag gillar inte hur färgen kletar ihop sig och torkar på fatet. Jag är nog lite bortskämd med hur enkelt det är med mina akvarellfärger.  Blandar direkt från tub i skål och vet ju precis hur mycket jag skall ta av varje för att få de nyanser jag vill. Torkar akvareller så är det ju bara på med mer vatten. Där kan jag börja med att blanda till alla de färger jag vill ha och sedan är det bara att måla. Jag har dessutom bara en pensel som känns bra till akrylen och den är för bred.

image

Nåja, jag skall prova att måla med mitt eget svarta akrylbläck innan jag ger upp men det får bli en annan dag.
Jag är lite deppig för att det gått dåligt att måla idag så jag tröstar mig med en film och det senaste broderiet. Lite till skall jag sy på tyget innan jag syr fast cykeln.

image

Publicerat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s