Photoshop

Kom iväg ganska sent till skolan och köerna var långa pga en olycka på E20 så det blev inte så mycket gjort innan lunchen. Fick med hjälp av högtryck, Elisabeth och grävning ut kärnorna till mina formar trots att de inte hade torkat alls, lycka. Började glasera så att vi kan utnyttja värmen från ugnarna för att torka gipsformarna.
Efter lunch var det photoshopkurs. Läraren heter Mattias Simonsson och han är lugn och metodisk och förklarar mycket bra. Vi har bara gått igenom grunder idag men det känns som en mycket bra introduktion.
Pixelgrafik, menyrad, programfält,    alternativ (verktyg), paneler, spara, bildstorlek,  bildrotation, justeringar/skuggor/högdagrar,  justering/nivåer, hur man läser ingångsnivåer och pippet,  justering/nyans mättnad och hur man tex kan utnyttja RGB och vid fotografering välja en röd bakgrund (eller grön eller blå fast inte lika bra), justering/svartvit och ett magiskt alt för att återställa till ursprung utan att behöva stänga dialogen.
Efter middagen fortsatte jag att sätta ugnen och sedan började jag på några rödbruna bottnar. Innan jag gick för att fotografera i min lilla låda.

image

Publicerat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s