Tisdag 2014-04-29

Resan hem från Delhi igår gick mycket smidigt. Flygplatsen var välorganiserad och trevlig. Jag läste ut Shantaram på vägen mellan Delhi och Helsingfors. Drack kaffe och broderade medan jag väntade på nästa plan.
Det är roligt att jämföra flygplatserna i olika länder. I Delhi var toaletterna rena och prydliga, det fanns gott om personal som städade och fyllde på papper. I Helsingfors såg man ingen personal, det var rent och fräscht och de hade fågelkvitter i högtalarna. På Landvetter var det ingen musik men toaletterna spolar själv om man inte är snabb nog.
Sista biten till Göteborg fick jag sällskap med en mycket trevlig kvinna. Vi delade bok och restips med varandra och tiden gick fort, trots att förkylningen blev mer påträngande ju längre resan gick.
Det var enormt skönt att komma hem, duscha av sig dammet från Delhi och smörja in sig. Det är inte klokt vad torr man blir i huden när man flyger.
Jukka hade varit i Stockholm under dagen och kom hem ganska sent, så trots att jag gärna ville visa min mycket udda samling inköp och berätta om resan så orkade jag inte formulera några ord.
Efter att ha sovit tungt, vaknade jag liggande på rygg med Sigrid på bröstet. Totte och Elsa låg bredvid. Förkylningen hade blivit mycket värre under natten, så jag har mest gosat med katterna, ringt telefonsamtal, kört några tvättmaskiner, googlat väderleksprognoser på olika platser i Indien och suttit på trappan i sommarsolen. Boken om Hinduismen av Gandhi är intressant och  imorgon kanske själen har kommit ifatt kroppen så att det kan bli mer nytta gjord.

Publicerat i Okategoriserade

En reaktion på ”Tisdag 2014-04-29

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s