Söndag 2014-04-27

Tänk vad en god natts sömn kan göra skillnad. Jag är fortfarande förkyld, det är fortfarande runt 40 grader i Delhi men gårdagens usla humör och svartsyn är som bortblåst.
Vi började dagen med Gandhi Smriti och det var precis vad jag behövde för att sudda bort de sista resterna av gårdagens pessimism. Jag vet ärligt talat inte mycket om Mahatma Gandi men det skall jag ändra på. Han verkar ju redan ha formulerat mycket av det som jag lägger timmar och åter timmar av mitt liv kring att fundera på. Här kan jag nog få näring så att jag lättare kan följa den väg som är min.
Vi gick direkt från att köpa boken ‘Self-Restraint v. Self-Indulgence’  till en avslutande shoppingrunda i Delhi. Vi har inte varit på Cottage Emporium tidigare men det var härligt att gå där. Det var svalt och lungt, massor med varor av alla sorter, varorna var prissatta och även om priset då är högre funkar det bättre för mig, vi gick i timmar och njöt av att titta, lyfta, vända och vrida på sakerna. Helt utan påsar kom vi inte därifrån heller.
Nästa stopp var Starbucks på CP. Jag hade glömt min telefon så istället för att strula med internet kunde jag sitta och studera människorna. Många unga, killar och tjejer, med eller utan paddor, datorer och telefoner. Några som verkar plugga. En man som sitter och läser en bok. Några välklädda indiska kvinnor som har varit och shoppat. Unga asiatiska turister och en och annan västerlänning.
Några sista ärenden hade vi kvar på favoritgatan Pahar Ganj. Beata skulle köpa en väska och jag skulle köpa vykort på Indiska gudar för att ha ännu mer till mitt inspirationslager. 1 vykort kostade 10 rupies men om man köpte 50 fick man de för 8 rupies styck. Bestämde mig direkt för att köpa 50, 1 av var sort. Butiksägaren skrattade och började plocka en ur varje bunt. Det blev en väldigt trevlig stämning i affären när han och en annan medarbetare berättade om de olika gudarna, talade om vilka som var deras favoriter och hur man skall göra sin morgon pona. Jag är inte säker på att det heter så, men innan jag åkte till Goa hittade jag en intressant avhandling på nätet, där den som skrev hade intervjuat 8 kvinnor i samma stad kring sina ritualer. Det gav en sån glädje och igenkänning när dessa 2 äldre män med lysande ögon berättade för oss hur man skulle göra. När vi gick ut ur affären kallade han tillbaka oss och gav oss en liten Kalibild i plast, en sådan som man skall klistra fast på instrumentbrädan i bilen. Med stora leende på våra läpparna och glada i hjärtat tog vi en rickshaw hem. På vägen tilllbaka kunde jag inte förstå att jag tyckte att staden var så ful igår när den bara sprakade av färg och liv idag.
Det är ju inte alla som har en mamma som åker hela vägen till Indien för att hjälpa sin vuxna dotter att städa och tvätta. Eftersom det är min sista kväll så packar jag väskorna och städar lite i lägenheten så att Beata skall ha det fint och mysigt sista månaden i Indien. Favorithämtmaten på plåttallrikarna och en sista titt på när killarna mittemot stänger sin restaurang för kvällen. Idag är jag inte alls sugen på att åka hem.

Publicerat i Okategoriserade

En reaktion på ”Söndag 2014-04-27

  1. Då är du snart hemma ! Åh vad det ska bli roligt att höra om allt och se på dina bilder !! Kram och välkommen hem ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s