Tisdag 2014-04-22

Morgonkaffet fick sällskap av boken ‘7 Secrets from Hindu Calender Art’ av Devdutt Pattanik, denna bok har jag letat efter i många år. Verkligen värd de 295 rupies den kostade. Visste ni att  manshuvudena i Kalis halsband representerar egot som pga okunskap försöker skaffa kontroll över den materiella värden.
Idag har den materiella värden varit varm och dammig. Jag har haft en lätt huvudvärk hela dagen, kanske har druckit för lite. Vi har ganska planlöst utforskat lite olika gator på Lajpat Nagar Market och på Janpath Market. När vi kom fram hade vi glömt vad det var vi tänkte göra så vi strosade mest runt. Beata är lycklig över att vi hittat en ytte-pytte-liten burk vaporub till hennes förkylning och två söta svala linnen.
Efter att ha sovit en stund på eftermiddagen kändes det bättre och vi åkte tillbaka till Dilli Haat. Jag lyckades pruta lite på priset och köpte bilden. Det fanns andra bilder av moster 40 som var mycket bättre komponerade men det var något speciellt med denna. Mängder av olika lyckosymboler, livets träd, solar, kor och fiskar. Jag känner ett slags släktskap med moster. Det är precis på det sättet som jag också målar.
Förresten har vi fått en möjlig förklaring till vad transvestiterna gjorde häromdagen. I boken Beata läser kräver transvestiter pengar för att de har haft sån otur i livet att de blivit kidnappade och kastrerade som barn.
Det var väldigt skönt att gå på Dilli Haat på kvällen. Vinden svalkade, det var inte längre dammigt och Biryanin jag åt var god.
Som den goda moder jag är skall jag nu göra ett nytt försök att laga Beatas skor igen. Tur att jag har broderiväskan med mig.
5 över 12 kom Arya med en jättestor blombukett och en tårta till Beata på hennes 21-års dag. Han har hjälpt Beata så mycket här nere och han är verkligen rar, så det var fantastiskt trevligt att få träffa honom igen.
Vi har ju inte inte så mycket husgeråd så efter att vi bryggt te till tårtan fick kastrullen rycka in som vas också.

Publicerat i Okategoriserade

2 reaktioner på ”Tisdag 2014-04-22

  1. Så roligt att läsa om allt ni gör. Ja inte allt , men såpass så jag får en känsla för hur det är . Ha det bra resten av tiden ! Kram på er båda ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s