Måndag 2014-04-21

Att sätta klockan på väckning i Indien är inte mycket ideé. För att inte bli väckt hela tiden stänger hjärnan ute nattens alla ljud och i den kategorin går tydligen mobilens ringsignal också in. Jag har alltså sovit väldigt gott och länge i natt och nu sitter jag och slöar över morgonkaffet. Idag har jag inget sug efter marknader och nya intryck så jag har suttit med mitt eget broderi och funderat över Indien. Jag längtar efter att se målningen av moster 40 år igen. Den och ett par målningar om årstider och en Kali-bild från  National Museum poppar hela tiden upp för min inre blick. Jag skulle vilja titta på dem igen och så längtar jag efter att måla själv utifrån de bilderna. Jag tror att det kan bli spännande berättelser som kommer till mig om jag utforskar symbolerna i dessa bilder lite djupare.
Antar att jag bara är dumsnål om jag inte åker tillbaka och köper den stora bilden av moster 40 år. Det är en sån bild som kan motivera en hel resa från Sverige till Indien för mig. Att betala 1500 kr för något som ger den känslan samtidigt som det ger försörjning till en konstnär är ju inte att slösa, eller hur?
Nu skall jag fortsätta att brodera medan ‘little sister’, som Beata kallas av killen som hjälper oss om vi behöver något i lägenheten, sover ut. Hon kunde inte somna i natt på grund av för mycket koffein.

Publicerat i Okategoriserade

En reaktion på ”Måndag 2014-04-21

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s