Fredag 2014-04-18

Tog en liten promenad i närområdet på morgonen för att göra dagens inköp. Jag börjar känna igen mig nu och upptäckte ett litet tempel på vår gata. Jag började titta efter ställen att köpa några blommor på och på hemvägen såg jag ett sånt ställe lite närmare vår lägenhet. Imorgon skall jag köpa en blomma och gå in och lägga den framför den mittersta guden. Guden till vänster tyckte jag såg lite otäck ut men jag får undersöka närmare imorgon.
Vackraste dottern och bästa guiden fick ledigt på förmiddagen. Jag tog en autorikshaw till National Museum, Jainpath. Maria hade sagt att det inte var så bra så jag hade inga höga förväntningar men jag bara älskade stället. Massor med bilder, så mycket detaljer, kan gå på såna ställen i timmar. Jag tog en del inspirationsfoton med mobilen men tror jag skall låna Beatas kamera och komma tillbaka. Jag hade tur för av en slump hamnade jag bland målningarna först, stenskulpturer, krigskonst och keramiken är inte i närheten av lika intressant som målningarna och textilierna.
Jag lyckades inte lika bra med prisförhandlingarna med rickshawförarna som Beata. Jag betalade 150 rupies var väg men i jämförelse med andra resor vi gjort borde jag nog betalat runt 100. Jag var i alla fall grymt stolt när jag från Lajpat Nagar 1 kunde guida föraren till Krishna Market, shop no 10. Och ni som känner mig och mitt lokalsinne vet att det är en stor bedrift.
Just nu sitter vi i lägenheten och väntar på några hantverkare som byter vår vattenrenare. Det är den fjärde i ordningen nu, varför de håller på och byter hela tiden har vi inte riktigt fattat men det är ju ett hus som håller på att byggas så de har säkert någon anledning. En liten vattenläcka och nu är de klara så vi kan ge oss ut på nya äventyr.

Publicerat i Okategoriserade

En reaktion på ”Fredag 2014-04-18

  1. Har läst alla bloggarna nu . Så otroligt bra och intressant du skriver , får en jättebra känsla för hur det är tror jag 🙂
    Ni verkar ha det trevligt och Beata känns verkligen vuxen nu när hon guidar runt dig . Hoppas ni får en fantastisk bra fortsättning och skriv mer ! Kram ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s