Foo-hundarFoo-hundar är egentligen lejon och de skapades ursprungligen för mycket länge sedan av kinesiska konstnärer som hade hört talas om lejon men aldrig sett några. Mina egna vaktkatter har mycket gemensamt med Foo-hundarna även om jag inte hade hört talas om Foo-hundarna när jag började med vaktkatterna.
Foo-hundarna symboliserar styrka, auktoritet och trygghet och när jag målar dem, målar jag in välgångsönskningar och kärlek .
Åsa, en av Beatas bästa kompisar har sett almanackan med Foo-hundar som vi har sittande på kylskåpsdörren och Beata berättade att Åsa skulle vilja ha en ’drake’ målad av mig. Jag föreslog att jag skulle uppdatera år och månader delen av almanackan och att jag skulle skriva ut den till henne men då sa Beata att hon ville ha en riktig bild vilket naturligtvis känns smickrande.
Så jag har målat några lejonhundar vid sidan om det som är mitt huvudflöde i målandet just nu. Och jag hoppas att Åsa gillar någon av dem annars får jag göra några fler försök.
Nu skall jag iväg och handla akvarellpapper för det är en rykande åtgång just nu och så skall jag träffa en kär väninna och om jag inte tror fel kommer det att leda till mer konstnärlig inspiration. Jag tänker återkomma med ett inlägg till idag som mer representerar det som är mitt huvudspår just nu.

En reaktion på ”Foo-hundar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s