En kollega undrade vad jag gör med allt …


Svaret blir att jag lägger det på hög. Teckningar, målningar och broderier funkar bra eftersom de är platta och tar liten plats. Keramiken är värre, den är skrymmande så där måste jag tänka lite innan jag sätter igång att göra.Men det är den skapande processen och tankarna som uppstår då som är viktigt, inte vad som händer sedan. Jag behåller för att minnas och så vet man aldrig, ibland kommer det till användning. Broderierna har jag tänkt använda till lapptäcken men ett täcke syr jag inte förrän jag vet vad jag skall ha det till för då har jag både stängt möjligheter och fått ytterligare ett ting att hantera.
Men nu är det semester och jag har fyra härliga veckor framför mig. Då är jag fri att välja att fördjupa mig och gå in i ett längre projekt utan att behöva bryta koncentrationen för att hålla reda på att jag gör rätt saker. Ingen klocka, ingen almanacka och inga tider att passa. Rätt att ha tråkigt och göra ingenting och möjlighet att försvinna in i böcker och skapande.

2 reaktioner på ”En kollega undrade vad jag gör med allt …

  1. Magdalena, jag har inte sett denna blogg tidigare, och jag är full av beundran. Vilket driv! Vilken urkraft – du – att hela tiden hitta nya stigar i djunglen där inne, i hjärna och hjärta. Fantastiskt universum som öppnar sig på dessa sidor.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s