Nu har jag damsugit ugnen …

Jag visste det, jag tänkta tanken inte en utan ett tjugotal gånger men ändå satte jag på ugnen utan att kolla om mellanlagret hunnit torka tillräckligt. Mitt arbetsrum är för litet eller jag har för många projekt pågående samtidigt. Man kan se det hur man vill men jag skulle hellre vilja ha ett större rum än färre intressen.

När jag drejar måste jag göra det i den ordningen som jag sedan skall sätta ugnen. Om det står och torkar på skrivbordet är katterna ofta där och ställer till och skåpet som jag har byggt för detta syfte är fullt med andra saker.
När jag satte ner de lite större skålarna på mellanlagret och direkt byggde vidare med ett lager till sa jag till mig själv ‘nu vet du att det kommer att ta lång tid att få detta gods torrt’, ‘det är lugnt’, svarade jag mig själv, ‘det dröjer innan det översta lagret är klart’.
Men jag har gjort såhär förut och det tar mer än en vecka att få lite större saker att torka när de står tätt i ugnen med locket nedfällt.
Igår satt jag hemma och jobbade och passade på att sätta ugnen. Det blir så varmt och skönt och jag var lite frusen. Vid 253 grader började det poffa i ugnen, sedan höll det på rätt länge med poffandet så jag trodde inte att det var mycket som skulle komma ut helt. Men det mesta höll ändå.
Nu när jag har skrivit ned det hoppas jag att jag skall lyssna på mig själv nästa gång, jag har nästan alltid rätt. Precis som när jag sitter och drejar och tänker, nu slutar du annars rasar det. Det har jag börjat lyssna till, nu stannar jag ofta upp och gör en bedömning och fortsätter bara över gränsen om jag vet att jag kommer att vara missnöjd med föremålet oberoende av om det kapsejsar eller inte.

En reaktion på ”Nu har jag damsugit ugnen …

  1. Djup visdom särskilt i det sista stycket om att lyssna på sig själv och sluta innan det rasar i alla fall om det spelar någon roll att det rasar, metaforiskt om allt i livet på ngåot sätt. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s