Ära vara Gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden …

När jag satt och lekte med dekaler förra helgen insåg jag att jag skulle hinna göra några små presenter till tjejgänget som träffades i fredags. Vi är så lika och så olika och det var så roligt. Jag var begränsad av vad jag hade stående av färdigdrejad, glaserad keramik och vad jag hade hemma i min lilla påse med dekaler men jag tycker själv att jag fick ihop det rätt bra.
 

Muggen till Elli är liten för Elli vill inte ha fler prylar. Jag började med en sköldpadda för vetenskapen och visdomen. Ett par vackra blommor, lite ränder och några små busiga apor fick jag också plats med.

 

 
 
Koppen till Neta är svår att välta. Jag har fyllt den med religiösa symboler från olika religioner, både jungfru Maria och Ganesha. Neta hämtar visdom från alla håll. Sedan belamrade jag den med rosor och andra blommor och apor förstås.

 

Lena dukar gärna fram generöst av goda saker så en skål att lägga upp smått och gott i var vad jag valde. Lena gillar det klassiska mer än det knasiga så jag höll igen lite. Jag valde bara blommor och bin, fast det var inte riktigt som uttrycket indikerar som jag tänkte. Bina är för det söta, det goda livet med bröd, ost och honung och blommorna för det vackra.

 

 
Och slutligen till Akå, där gick jag loss. Både Jesus, Maria och en ängel. Och fiskar som skall simma runt i teet tills akvariet kommer på plats.

4 reaktioner på ”Ära vara Gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden …

  1. Fina! Tack för min lilla härliga mugg, den ska nog gå att knö in någonstans bland bröten ändå. 🙂 Kul att läsa dina tankar också. ❤ /Elli

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s